Laajennetaanpa nyt vähän näitä tämän blogin aihealueita, koska luokanopettajathan (joille tämä blogi on suunnattu) ovat päteviä opettamaan myös peruskoulun yläluokilla (yläasteella), mikäli ovat suorittaneet  laajan (35ov) sivuaineen kyyseisestä oppianeesta. 

Yhteiskuntaoppia opettavia suosittelisin siis tutustumaan lainsäätäjät-peliin, mikäli se ei ole entuudestaan tuttu.Se vaikuttaa minusta ihan käyttökeloiselta peliltä eduskunnan työskentelyn ja lainsäädännön opettamiseen, kertaamiseen. 

Tutustumisen arvoinen on myös Opintotoiminnan Keskusliitto ry:n juuri julkaisema vaikuttamisopas: "Miten vaikutan? Kansalaistoiminnan vaikuttamisopas". Vaikka opas ei olekaan ensisikaisesti kouluille suunnattu, voisi se hyvin olla käyttökelpoinen peruskoulun yläluokilla ja lukiossa. Lisäksi se varmasti olisi kaikille luokanopettajille hyvää yleissivistystä, josta kenties voisi löytyä jotain ajatusta myös ala-asteelle "osallistuva kansalaisuus ja yrittäjyys" -aihekokonaisuuden toteuttamiseen.  Oppaan esittely löytyy osoitteesta: http://www.okry.fi/index.php?main=632

Naisten äänioikeuden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi täytyy tietysti suositella kaikkia tutustumaan myös: http://www.aanioikeus.fi/ -sivustoon.